Coca-Cola se možná bude prodávat s konopím. Legálně


Coca-Cola je mezi ochucenými nápoji bezesporu legendou číslo jedna. A to celosvětovou. Její ochranná známka je registrována už od roku 1944, i když její původ sahá až do 19. století. Patří k těm společnostem, které pomohly pozvednout kdysi upadlý jih Spojených států a její produkty pijí miliony z nás denně. Pod křídla The Coca-Cola Company totiž patří také další nápoje, například Sprite nebo Fanta.

CBD

Marketéři a vývojáři v Coca-Cola Company stále hledí vstříc novým výzvám. Nejnověji se diskutuje o vstupu na konopný trh. Aurora Cannabis, kanadský producent konopí, který čile obchoduje na burze v Torontu, s Coca-Colou údajně jedná o nápojích, které budou obsahovat CBD, což je funkční složka konopí.

Nutno jedním dechem dodat, že tyto zprávy okamžitě zvýšily cenu akcií společnosti o 23 procent. Coca-Cola ale okamžitě reagovala tiskovým prohlášením, ve kterým zdůraznila rozdíl mezi konopím a CBD:

Nemáme zájem o marihuanu ani konopí. Stejně jako mnoho dalších subjektů v nápojovém průmyslu sledujeme růst non-psychoaktivního CBD jako složky pro wellness nápoje po celém světě. Trh se vyvíjí opravdu rychle. Do této chvíle nebylo učiněno žádné rozhodnutí.






architektura auta basket bike cestování design fashion filmy fitness fotografie graffiti hry hudba knihy komiksy kosmetika lifestyle mma MY BODY MY HEROES MY LIFE MY SOUL osobnosti ostatní sporty pozvánky reporty rozhovory seriály skate sneakers snow soutěže technologie tetování výstavy water zdravě


Jóga-Trip - cestování a pobyty s jógou Surf-Trip - surf, jóga a aktivní dovolená Sea You House - surf&jóga ubytování na Srí Lance Banger - magazín rapu, streetu a urban kultury Yezede s.r.o. - eventová agentura Neverdie - vše, co musíš vědět oard - Designová balanční deska LV Print - tiskárna s třicetiletou tradicí Drip it – Vychutnejte si skvělou kávu kdekoli