Food trucky na sjezdovce, to chceš!


Gastronomádi. To je nový fenomén, který spojuje cestování, lásku k vaření a vlastní podnikání. Jejich velkou výhodou je, že přijedou prakticky kamkoli, zaparkují kdekoli a začnou vařit. Večer nebo po skončení food festivalu nebo jakékoli jiné akce prostě jen zavřou a jedou dál. Se svými jedinečnými, často rodinnými recepty, jezdí, kam se jim jen zlíbí. Co je ale výzva, to jsou lyžařská střediska. Napadlo by vás, že by se mohl dostat food truck třeba do Alp? V Coloradu už jeden na sjezdovce mají.

Ve Steamboat frčí tacos a reggae

Lyžařské středisko Steamboat Ski Resort má jednu zajímavost. Nachází se na něm speciální food truck v „horské variantě“. Ještě než se k samotnému food trucku přiblížíte, zdálky můžete slyšet rytmy reggae a úžasnou vůni dušeného hovězího masa. Tak přesně tak si můžete představit Taco Beast, první sněžný food truck svého druhu. Ve Steamboat ho mají už od listopadu.

A co dobrého si tady můžete během parádní lyžovačky nebo snowboardingu dát? Pochutnat si můžete na tacos s různými druhy masa a zeleniny, mexické street kukuřici, sodovce nebo na pivku. Food truck se navíc během dne pohybuje na různých částech sjezdovky, aby uspokojil hladové lyžaře a snowboardisty v celém středisku.

Kdo za skvělým tacos stojí?

Šéfkuchařem Taco Beast je Adam White, který vychází ze svých zkušeností se street tacos a s food trucky, které nasbíral v Portlandu v Oregonu. „Chtěl jsem našim zákazníkům nabídnout různé druhy tacos, ale zase jsem to nechtěl přehnat. Snažím se jim ho více zpřístupnit,“ říká. Na své si tak přijdou jak milovníci masa, tak i vegetariáni, pro které je připraveno speciální tacos bez masa.

Sám ředitel resortu si tuto novinku velmi pochvaluje a má od návštěvníků velmi pozitivní zpětnou vazbu. Zatím je otevřeno podle počasí, takže si tady tacos a jiné dobroty ve sněhové vánici zatím nedáte. Každopádně je to skvělá věc, kterou bychom uvítali nejen na českých horách, ale třeba i u našich sousedů v alpských střediscích.

ČR

Přestože je Colorado zatím prvním místem na světě, kde takovou vychytávku mají, dá se očekávat, že vzhledem k vysoké poptávce po tomto způsobu stravování, zamíří tento trend jistě brzy za hranice Spojených států. A doufejme, že i k nám.

Food trucky byly do nedávna u nás sice ještě v plenkách, ale jejich popularita stále roste. Důkazem může být třeba první ročník Food truck festivalu, který se konal na konci září minulého roku v Brně mezi Galerií Vaňkovka a Fait Gallery a který přivítal tisíce nadšených návštěvníků nebo řada food festivalů, které se konají během roku a které jsou food trucků doslova plné.

Výlet

Než ale čekat, kdy se k nám food trucky na sjezdovce dostanou, můžete si udělat výlet do zatím jediného show food trucku do Steamboat. Kdybyste ho nemohli najít, můžete Taco Beast sledovat na Instagramu nebo na Twitteru, kde se dozvíte, na které sjezdovce se zrovna nachází.

Trip by to byl asi dražší, ale jak víme, zážitky jsou nepřenosné a nikdo vám je nevezme. Takže vyrazíte do Colorada za food trackem?






architektura auta basket bike cestování design fashion filmy fitness fotografie graffiti hry hudba knihy komiksy kosmetika lifestyle mma MY BODY MY HEROES MY LIFE MY SOUL osobnosti ostatní sporty pozvánky reporty rozhovory seriály skate sneakers snow soutěže technologie tetování výstavy water zdravě


Jóga-Trip - cestování a pobyty s jógou Surf-Trip - surf, jóga a aktivní dovolená Sea You House - surf&jóga ubytování na Srí Lance Banger - magazín rapu, streetu a urban kultury Yezede s.r.o. - eventová agentura Neverdie - vše, co musíš vědět oard - Designová balanční deska LV Print - tiskárna s třicetiletou tradicí Drip it – Vychutnejte si skvělou kávu kdekoli