Jan Paukert Bistro v novém rovná se nezapomenutelný gastronomický zážitek


Avokádový Roastbeef

Patříte mezi milovníky opravdu kvalitní gastronomie a rádi vyhledáváte podniky s rozmanitou nabídkou originálně zpracovaných pokrmů? Pak by vám v hledáčku rozhodně neměl chybět polyfunkční podnik Jan Paukert Bistro, který se nyní v pozměněné podobě otevírá na Rohanském nábřeží v pražském Karlíně. Útulné bistro si zakládá na tradici rodiny Paukertů, jež se proslavila obloženými chlebíčky a lahůdkami všeho druhu.

Počátky

Historie značky Jan Paukert se začala psát již před více než 100 lety. Její počátky se datují až do roku 1916, kdy mladý obchodník Jan Paukert otevřel v Praze na Národní třídě vlastní luxusní lahůdkářství nesoucí jeho jméno.

Za první republiky existovalo jen málo míst, kde se dalo pochutnat na takových dobrotách, jako právě u Paukerta. Toto místo nejvíc proslavil obložený chlebíček, který se těší velké oblibě desítky let u všech generací a nechybí na žádném rautu nebo oslavě.

Oblíbené místo slavných

Lahůdkářství pravidelně navštěvovala řada slavných herců a umělců v čele s Janem Werichem, Vlastou Burianem nebo Emou Destinovou. Původní prostory tak brzy kapacitně nestačily a v roce 1920 došlo k bleskovému přestěhování do vedlejšího domu.

Ten byl ale bohužel za vlády komunistů v roce 1952 znárodněn. Rodina Paukertových byla nuceně vystěhována z Prahy a prodejnu přebral národní podnik Pramen. Na lepší časy se znovu začalo blýskat v roce 1991, kdy byl podnik navrácen původním majitelům. K slavnostnímu znovuotevření ale došlo až v roce 2008. Podnik pak chvíli fungoval pod vedením nevlastního syna Jana Paukerta, než začátkem roku 2010 zemřel.

Záchrana z Itálie

V roce 2015 se do Paláce Paukert nastěhovala pivnice a o zachování značky, jejího jména a tradice se snažilo zařízení na karlínské náplavce. Koncept ale nebyl úspěšný.

Situace se zlepšila až s příchodem nových majitelů, kteří oslovili Gianfranca Coizzu, původem italského kuchaře působícího v Gourmet Academy, aby vrátil značku tam, kam patří. Právě Gianfranca Coizzu je v současnosti společně s dalšími dvěma společníky novým majitelem podniku.

Jan Paukert Bistro v novém

Dnes se na Rohanském nábřeží nachází polyfunkční podnik Jan Paukert Bistro, který vedle pochutin s odkazem na rodinu Paukertů nabízí i celou řadu vlastních lahůdek. Kromě oblíbených chlebíčků v původní i novodobé podobě si tu pochutnáte i na tradičních českých pokrmech nebo mezinárodních specialitách.

„Pokračujeme v tradici chlebíčků, a kromě těch klasických připravujeme i moderní, zdravější varianty. Klasické české recepty připravujeme za pomocí technologií, jako je sous vide, a kombinujeme je s mezinárodní kuchyní,“ říká šéfkuchař a spolumajitel Gianfranco Coizza.

Novinky

Díky spolupráci s českými farmáři můžete vybírat z bohatých snídaní, stálé nabídky teplých jídel nebo z poledního menu, ve kterém najdete nejen české klasiky. Jan Paukert Bistro je místem, kam se můžete vydat s rodinou na snídani, na kávu či skleničku vína s přáteli nebo na obchodní oběd s partnery. V pozdějších hodinách představuje také ideální prostor pro různé společenské akce. V budoucnu chce své služby rozšířit o pekárnu přímo v Bistru a vlastní řeznictví na pražské Ořechovce.

„Brzy si budete moci pochutnat na našem domácím kváskovém chlebu a masových specialitách z našeho řeznictví, které se chystáme v letošním roce otevřít. Plánujeme prodloužit také otevírací dobu, abyste k nám mohli přijít i po práci na skleničku dobrého vína,“ uzavírá Gianfranco Coizza.

Jan Paukert Bistro najdete na adrese Rohanské nábřeží 671/15.

 





architektura auta basket bike cestování design fashion filmy fitness fotografie graffiti hry hudba knihy komiksy kosmetika lifestyle mma MY BODY MY HEROES MY LIFE MY SOUL osobnosti ostatní sporty pozvánky reporty rozhovory seriály skate sneakers snow soutěže technologie tetování výstavy water zdravě