Handpoke: Kouzlo jehly a inkoustu


Tetovací metoda handpoke je aktuálně hodně rozšířená, a to především mezi mladými lidmi. Pokud o handpoku slyšíte poprvé v životě, tak se jedná o tetování bez použití strojku, místo toho se používá jen jehla. Na první pohled to zní dost bolestivě, ale zase tak hrozné to není a výsledek za tu trošku bolesti určitě stojí.

Strojek vs. jehla

V čem se vlastně handpoke liší od klasické tetovací metody? Jak již bylo uvedeno, místo strojku se používá jehla, ale to není zdaleka jediný rozdíl. Zatímco u klasického tetování sedíte v nějakém tetovacím studiu, tak v případě tetování jehlou můžete být v podstatě kdekoliv – doma na gauči, v přírodě mezi stromy nebo na lavičce před domem, což je velká výhoda.

Naopak tetování strojkem je rychlejší, proto se zpravidla u handpoku tetují věci malé velikosti, ale existují samozřejmě i výjimky. Určitě vás zajímá, jestli je metoda handpoke bolestivější než strojek. Není! Co se týká ceny, je určitě levnější metoda jehlou.

Handpoke v Česku

Tatérů, kteří využívají metodu handpoke, rychle přibývá. I v Česku a na Slovensku najdete plno talentovaných lidí, kteří se tomuto umění naplno věnují. Mezi nejslavnější české tatérky pomocí jehly patří bezpochyby Duhovka, která se mu věnuje už několik let.

Mezi další šikovné tatérky patří holky z Instagramů Barvapodkuzi a Prostekerky. Podívejte se na jejich profily, ať víte, co všechno síla jehly a inkoustu dokáže, a rovnou se klidně objednejte. Vyjmenoval jsem ty neslavnější, ale určitě jich je po celé České republice mnohem víc. Stačí kouknout na Instagram a najít si tatéra / tatérku ve svém městě.

Osobní zkušenost

Já osobně jsem si nechal vytetovat několik handpoke kérek a musím říct, že jsem maximálně spokojen. Tetovací dýchánky vždycky proběhly skvěle. Musím říct, že mě to ani moc nebolelo, ale všechna tetování mám na rukách, tak možná proto…

Za tetování o velikosti deseti centimetrů jsem zaplati 500 korun. Handpoke určitě doporučuji každému, kdo má před sebou první tetování. Nebojte se napsat šikovným tatérkám!






architektura auta basket bike cestování design fashion filmy fitness fotografie graffiti hry hudba knihy komiksy kosmetika lifestyle mma MY BODY MY HEROES MY LIFE MY SOUL osobnosti ostatní sporty pozvánky reporty rozhovory seriály skate sneakers snow soutěže technologie tetování výstavy water zdravě


Jóga-Trip - cestování a pobyty s jógou Surf-Trip - surf, jóga a aktivní dovolená Sea You House - surf&jóga ubytování na Srí Lance Banger - magazín rapu, streetu a urban kultury Yezede s.r.o. - eventová agentura Neverdie - vše, co musíš vědět oard - Designová balanční deska LV Print - tiskárna s třicetiletou tradicí Drip it – Vychutnejte si skvělou kávu kdekoli