Klára Kolouchová zdolala jako první Češka horu K2. Její příběh zachytí nový dokument


Klára Kolouchová

Klára Kolouchová zdolala jako první Češka a teprve dvacátá žena světa nebezpečnou horu K2. Její výstup na druhou největší horu světa znamená nebývalý sportovní úspěch a událost.

Ukazuje nejen zdatnost a horolezecké umění, ale také silnou touhu po lezení a nezdolnou vůli. Na horu K2 totiž Klára Kolouchová vystoupala až na třetí pokus. Poprvé musela ustoupit lavinám a při druhém pokusu ji zradilo zdraví, přípravu na výstup tehdy narušila zlomenina nohy.

Ostatní týmy to vzdaly

Už předtím Klára Kolouchová zdolala Mt. Everest i další osmitisícovky. Hora K2 je považována za nejtěžší horu pro slezení, měří 8611 metrů, při snahách o její zdolání zemřelo 84 lidí.

Krizové situace nastaly i během úspěšného výstupu. „V jeden moment jsme se museli vrátit do základního tábora. Potom proběhla velká porada, jestli se pustit do druhého pokusu, nebo to zabalit. Debata byla hodně kontroverzní – spousta pro a proti. Ostatní týmy to více méně vzdaly. Rozhodli jsme se pro druhý – poslední pokus,“ popisuje Kolouchová, která je vdaná a má děti, na svém webu cestu na horu.

Dramatický a náročný výstup, stejně jako samotnou osobu Kláry Kolouchové, ukáže dokumentární film režisérky Jany Počtové (Generace Singles, Nerodič), která se spolu s kameramanem účastnila úspěšné expedice až do základního tábora pod vrcholem. Film zachytí autentické záběry z hor, krize i triumf. Nebude v něm chybět ani síla příběhu Kláry Kolouchové. Dokument začal vznikat už během příprav na druhý a neúspěšný pokus.






architektura auta basket bike cestování design fashion filmy fitness fotografie graffiti hry hudba knihy komiksy kosmetika lifestyle mma MY BODY MY HEROES MY LIFE MY SOUL osobnosti ostatní sporty pozvánky reporty rozhovory seriály skate sneakers snow soutěže technologie tetování výstavy water zdravě


Jóga-Trip - cestování a pobyty s jógou Surf-Trip - surf, jóga a aktivní dovolená Sea You House - surf&jóga ubytování na Srí Lance Banger - magazín rapu, streetu a urban kultury Yezede s.r.o. - eventová agentura Neverdie - vše, co musíš vědět oard - Designová balanční deska LV Print - tiskárna s třicetiletou tradicí Drip it – Vychutnejte si skvělou kávu kdekoli