Český Mekáč se spojil s designéry a vznikla tahle trika, která oslavují 50 let Big Macu


Dva plátky hovězího masa, speciální omáčka, ledový salát, chedar, okurky a cibule v třípatrové bulce se nezaměnitelně zapsaly jako ikona mezi hamburgery. Padesáté narozeniny Big Macu slavily restaurace McDonald’s v srpnu, kdy by slavil i jeho vynálezce Jim Deligati.

Zdroj: Official

Český a slovenský McDonald’s si jako narozeninový dárek připravily ještě jedno překvapení – limitovanou kolekci triček věnovanou právě Big Macu a módě uplynulých pěti dekád. „Mladá česká-slovenská móda je fenomén, máme spoustu nadějných lidí a nás baví je podporovat a pomáhat jim dostat se mimo okruh jejich fans. Z kolaborací s mladými umělci vzniknou vždycky unikátní kousky,” říká tisková mluvčí řetězce Zuzana Svobodová.

Dekáda po dekádě…

O návrhy triček se postarala pětice mladých českých a slovenských návrhářů. Každé z triček je přitom věnované jedné dekádě hamburgerového fenoménu a tehdejší módě. Nechybí tak například volné střihy a pastelové barvy 60. let, o oslavu této dekády se postarala návrhářka Vanda Janda.

Za tričko s logem McDonald´s by v socialistickém Československu 70. let příslovečně „trhali ruce“ Miro Sabovi, návrháři slovenského původu. 80. a 90. léta vynikají barevností, o kterou se postarali Tereza Kladošová a Filip Hieke, a celou kolekci uzavírá tričko, jehož hlavním prvkem je recept na samotný Big Mac a jehož původcem je Jan Černý.

„Na celé kolekci je vidět, jak se doba během uplynulých padesáti let měnila. Co ale zůstalo beze změny, je Big Mac. Přesto, že se nejedná o nejprodávanější český burger, je bezpochyby ikonou, na kterou jsme pyšní,“ doplnila Svobodová. Limitovanou edici triček je možné koupit od 1. prosince na Footshop.cz. Každý kus stojí 799 korun.

Tak co, bežíte si pro triko? My rozhodně!






architektura auta basket bike cestování design fashion filmy fitness fotografie graffiti hry hudba knihy komiksy kosmetika lifestyle mma MY BODY MY HEROES MY LIFE MY SOUL osobnosti ostatní sporty pozvánky reporty rozhovory seriály skate sneakers snow soutěže technologie tetování výstavy water zdravě


Jóga-Trip - cestování a pobyty s jógou Surf-Trip - surf, jóga a aktivní dovolená Sea You House - surf&jóga ubytování na Srí Lance Banger - magazín rapu, streetu a urban kultury Yezede s.r.o. - eventová agentura Neverdie - vše, co musíš vědět oard - Designová balanční deska LV Print - tiskárna s třicetiletou tradicí Drip it – Vychutnejte si skvělou kávu kdekoli