Vegansky s nádechem moře


Foto: ebook Rostlinné recepty s vůní moře

Chcete se stravovat udržitelně a bez živočišných produktů? Milujete ryby a mořské plody a nechcete se jich vzdát? Co takhle vyzkoušet jídla s vůní moře, ale bez ryb? Německá šéfkuchařka Theofano Vetouli připravila 10 lahodných pokrmů, které jsou udržitelnou alternativou tradičních rybích jídel. Další dva recepty přidala Jana Hajrová z ProVeg Česko. Od veganského sushi, lososa z mrkve, tuňáka z jackfruitu až po filé z hlívy královské či celerové rybí prsty. E-book zdarma stáhnete na webu ProVeg Česko.

Veganský losos z mrkve

  • Ingredience:
  • 4 větší mrkve
  • 2 lžíce rýžového octa
  • 2 lžíce nori vloček
  • 1 lžíce uzené soli
  • 1 lžička agáve sirupu
  • 2 lžíce řepkového oleje
  • uzená sůl na dochucení
  • kopr k podávání

Postup

Mrkev nakrájíme pomoci škrabky na brambory na dlouhé proužky a poté ji vložíme na 3 minuty do vroucí vody nebo. Ocet, nori vločky, uzenou sůl a agáve sirup dáme do velké uzavíratelné nádoby a dobře promícháme. Přidáme vlažné proužky mrkve a necháme přes noc nebo ideálně i 2-3 dny odležet v lednici. Olej smícháme s trochou uzené soli a pak touto směsí obalíme mrkvového lososa. Podáváme s koprem.






architektura auta basket bike cestování design fashion filmy fitness fotografie graffiti hry hudba knihy komiksy kosmetika lifestyle mma MY BODY MY HEROES MY LIFE MY SOUL osobnosti ostatní sporty pozvánky reporty rozhovory seriály skate sneakers snow soutěže technologie tetování výstavy water zdravě


Jóga-Trip - cestování a pobyty s jógou Surf-Trip - surf, jóga a aktivní dovolená Sea You House - surf&jóga ubytování na Srí Lance Banger - magazín rapu, streetu a urban kultury Yezede s.r.o. - eventová agentura Neverdie - vše, co musíš vědět LV Print - tiskárna s třicetiletou tradicí