Bylinná dezinfekce, kterou budete používat s radostí


Mytí rukou či používání dezinfekce je v této době velmi skloňované téma. Správná hygiena nás může ochránit před viry a bakteriemi, ta špatná může naopak přivodit nepříjemná onemocnění. Dezinfekce se stala běžnou součástí našich kabelek i domácností. Její nepříjemná chemická vůně může mnohé od pravidelného používání odradit. Proč je bylinná dezinfekce vhodnou variantou a co všechno v sobě skrývá?

Fakt, že dezinfekce rukou patří k základním protiepidemickým opatřením a je jedním z pravidel 3R – Rozestup – Ruce – Rouška, asi nikoho nepřekvapí.  „Je vědecky dokázáno, že dodržování těchto opatření významně snižuje riziko nákazy Covid-19 i dalších respiračních onemocnění,“ vysvětluje MUDr. Michal Karas, šéf výzkumu české společnosti Herbadent. Kvalitní umytí rukou mýdlem a teplou vodou stačí, ale ne vždy je dostupné. „Právě situace, kde nedůslednost může znamenat zdravotní riziko, na nás číhají i při životním stylu, který je nyní omezený. Stále dojíždíme do zaměstnání, vyzvedáváme děti, nakupujeme potraviny a při tom se riziko nákazy snažíme minimalizovat,“ dodává MUDr. Michal Karas.

3 ml do dlaně

Jak bychom měli správně dezinfekci používat? Navykněte si ji užívat vždy, když by mohlo dojít ke kontaminaci rukou. Nezapomínejte ani na situace například v prostoru automobilu, když se k vám připojí spolucestující. Možné je nastříkat ji také na roušku. Správné dávkování je zhruba 3ml do každé dlaně. Ruce pak důkladně projměte a nechte vstřebat.

Vůně koření místo chemie

Zejména ruce by měly být čisté vždy, když jdeme jíst, nebo se dotýkáme obličeje. Proto je vhodné použít dezinfekční prostředek i několikrát za den. Jednou z jeho méně příjemných vlastností je právě typicky chemický odér. Pokud se mu chcete vyhnout a dokonce používat dezinfekci s potěšením z krásné vůně, zvolte takovou, která je vyrobena z bylin. Ihned při prvním použití vás potěší příjemná vůně koření, kterou si pak budete chtít dopřávat po celý den a tím podpoříte i vytvoření zdravého návyku dezinfekce rukou.

Virumstop od Herbadentu

Virumstop je česká bylinná dezinfekce vhodná na ruce i povrchy, která okamžitě ničí bakterie, plísně a viry a snižuje tak riziko infekce. „Obsažené esenciální oleje máty, hřebíčku a fenyklu podporují silně antiseptický účinek produktu, který má všechny potřebné atestace a je založen na klinicky prověřené receptuře WHO“, říká MUDr. Michal Karas.

Příjemnou vlastností Virumstopu je také přidaný glycerin, díky kterému se pokožka nevysušuje a nezaměnitlená vůně koření, ve které rozpoznáte především hřebíček.

Dezinfekce je dostupná v rodinném balení (390 ml za 299 Kč) či s rozprašovačem (100ml za 119 Kč) jako praktický parťák pro každodenní situace.

Více na www.herbadent.cz.

foto: Herbadent






architektura auta basket bike cestování design fashion filmy fitness fotografie graffiti hry hudba knihy komiksy kosmetika lifestyle mma MY BODY MY HEROES MY LIFE MY SOUL osobnosti ostatní sporty pozvánky reporty rozhovory seriály skate sneakers snow soutěže technologie tetování výstavy water zdravě


Jóga-Trip - cestování a pobyty s jógou Surf-Trip - surf, jóga a aktivní dovolená Sea You House - surf&jóga ubytování na Srí Lance Banger - magazín rapu, streetu a urban kultury Yezede s.r.o. - eventová agentura Neverdie - vše, co musíš vědět oard - Designová balanční deska LV Print - tiskárna s třicetiletou tradicí Drip it – Vychutnejte si skvělou kávu kdekoli