Nová kniha radí, jak projít Krkonoše s kočárkem i bez něj


Patříte mezi rodiče, kteří rádi tráví čas s dětmi v přírodě,především pak na horách? Máte rádi výlety, kde se zabaví nejen starší děti, ale zvládnete je pohodově projet i s kočárkem? Pak si nenechte ujít cestovního průvodce Krkonoše s dětmi – s kočárkem i pěšky. K zakoupení je nyní v předprodeji na crowdfundingové platformě Hithit.

Autorkou knihy je Veronika Haláková, maminka dvou malých dětí (3 a 6 let), která miluje hory. Své zkušenosti nejen s kočárkovými trasami v horách začala před 5 lety sepisovat na web www.skocarkemnahory.cz.

Proč vlastně web vznikl? ,,Hory miluji od malička a tuhle lásku se snažím předat i svým dětem. Když jsme přijeli poprvé se synem do Krkonoš, ještě ani nechodil. Hodně jsme využívali nosítka, ale pak začal preferovat kočár. Do hor jsme jeli tedy vybaveni sporťákem a naprostým minimem informací o tom, jaké trasy v Krkonoších projedeme. Když jsme s otázkou: „A zvládneme to s kočárkem?” neuspěli ani u místních, zrodil se nápad. Vytvořit webové stránky s co největším množstvím kočárkových tras v našich horách, aby další rodiče ušetřili čas při jejich hledání,“ říká Veronika.

Později se rodina rozrostla, obě děti kočárkům postupně odrostly a prochozených tras v Krkonoších přibývalo. ,,Vím, jak je někdy těžké vymyslet výlet tak, aby si ho užili jak rodiče, tak děti. Proto jsem se rozhodla sepsat námi ozkoušené trasy do jedné knihy a usnadnit rodičům plánování dovolené. Jsem velmi ráda, že se ke mně přidalo několik maminek, které se svými tipy přispěly. Díky tomu v průvodci najdete více než 40 krkonošských turistických tras a tipů na výlet, které zvládnete s kočárkem a s malými chodci (do cca 8 let). Všechny otestovaly naše děti,“ popisuje Veronika.

Díky osobním zkušenostem se dozvíte, zda vás na dané trase čeká hřiště, zábavní prvky pro starší děti nebo občerstvení, a zda to půjde s kočárkem hladce, nebo bude potřeba více síly. V průvodci najdete primárně výlety v okolí Janských Lázní, Pece pod Sněžkou, Velké a Malé Úpy, Špindlerova Mlýna, v menší míře je zastoupené i Benecko a Harrachov. ,,Krkonoše jsou nádherné celé, nicméně další oblasti nemáme natolik zmapované, abychom je do knihy mohli zařadit,“ vysvětluje autorka.

Kniha je až do začátku dubna k zakoupení na HitHitu. Kromě samotného průvodce jsou tu k zakoupení například plecháčky, placky nebo venkovní bojovka s autorkou knihy.






architektura auta basket bike cestování design fashion filmy fitness fotografie graffiti hry hudba knihy komiksy kosmetika lifestyle mma MY BODY MY HEROES MY LIFE MY SOUL osobnosti ostatní sporty pozvánky reporty rozhovory seriály skate sneakers snow soutěže technologie tetování výstavy water zdravě


Jóga-Trip - cestování a pobyty s jógou Surf-Trip - surf, jóga a aktivní dovolená Sea You House - surf&jóga ubytování na Srí Lance Banger - magazín rapu, streetu a urban kultury Yezede s.r.o. - eventová agentura Neverdie - vše, co musíš vědět oard - Designová balanční deska LV Print - tiskárna s třicetiletou tradicí Drip it – Vychutnejte si skvělou kávu kdekoli