Best Of Grime & UK: Březen


Březen je za námi, je tedy na čase přichystat si pro vás další článek z rubriky Best Of Grime & UK. Znovu tu máme zastoupeny jak veterány jako Big H, Ghetts, Roadside Gz, Trim nebo Frisco, tak mladé tváře, přičemž za všechny lze jmenovat crews YGG a Section Boyz. Prostor jsme samozřejmě nechali i pro pár instrumentálních releasů. Pojďme tedy na to.

  • Joe Grind – Pon Di Riddim 2.0 feat. JME & Ghetts

Joe Grind se hlásí o slovo s trackem Pon Di Riddim, kde se jako obvykle nevyhne srovnání s Giggsem. O featuring se zde postarali Ghetts a JME, jehož flow v tomto případě zaslouží obzvlášť vychválit.

  • Filthy Gears – The FilthTape V2

Skvělý producent Filthy Gears si připravil druhé pokračování svého FilthTapu, na němž znovu dokazuje, proč si jeho jméno v poslední době vybírá čím dál více MCs.

  • Lamont – Shots feat. Grim Sickers

Zástupce labelu Swamp81, Lamont, se v naší rubrice objevil už minulý měsíc se společným trackem s Jendorem. Tentokrát mu zahostoval Grim Sickers, s nímž uvařili výbornou věc s názvem Shots, která je ke všemu free download.

  • DJ Missdevana – Brass

Jeden z nejprogresivnějších UK Club Music labelů s názvem Nervous Horizon nám přináší nový release, za nímž stojí Missdevana. Tato DJka a producentka spojila dohromady UK funky, bass a hard drum, díky čemuž docílila zvukově skvěle jednotného EP.

  • Frisco – Serrvice

Boy Better Know člen Frisco vydal minulý rok album. Vypadá to ale, že se něčeho nového dočkáme i letos. Videosingl s názvem Serrvice tomu rozhodně nasvědčuje.

  • Stormzy – Cold

Stormzy se vrací ke svému únorovému releasu Gang Signs & Prayers s videoklipem k úvodnímu tracku Cold. Co dodat, pusťte si ho níže.

  • t d q – UKG

Britské trio Royal T, Flava D a DJ Q vydalo své debutové album UKG. O jediný featuring se na něm postaral Skilliam, na jehož labelu Butterz deska vychází. Dejte si klip k tribute tracku A Letter To EZ.

  • Walter Ego & Rawkid – Nine + 1 feat. Trim

Rapper Rawkid z Sheffieldu se dal dohromady s producentem jménem Walter Ego a veteránem Trimem, z čehož vznikla neobvyklá, přesto však velmi tvrdá kolaborace.

  • Section Boyz – Soundcheck Mixtape

Ačkoliv jsou Section Boyz a jednotliví členové této crew aktivní v podstatě pořád, od jejich posledního uceleného releasu uběhl už zhruba rok a půl. Free download mixtape Soundcheck je tedy velmi milým překvapením.

  • Big H – Nike Air Max feat. President T & Bossman Birdie

Big H je snad konečně zpět, a po delší odmlce je tu s hymnou Nike Air Max, s níž mu vypomohli další Bloodline Family riders, jmenovitě President T a Bossman Birdie.

  • Tarquin – Jump Pack EP

Hybridní kombinace grime music a bass music, tak by se dalo charakterizovat EP Jump Pack od producenta z crew Boxed. Nejzajímavější pak zůstává asi poslední skladba s Neanou.

  • Faze Miyake – N.O.T. EP

Faze Miyake má venku čtyřtrackové EP, v jehož úvodní záležitosti, ke které mimochodem vyšel i videoklip, se objevila dvojice Merky Ace a AJ Tracey.

  • Capo Lee & Sir Spyro – Stop Talk EP

Projekt, o němž jsme mluvili už několikrát. Jen připomínáme, že konečně vyšel. No long talk.

  • P Money & Pharoah – Like Dem Man feat. Hyde

V březnu P Money rozjel label Mandem Worldwide Recordings. K této příležitosti vyšel rovnou s klipem i singl, respektive remix bomby Like Dem Man, o nějž se postaral Pharoah. Za beatem pak stojí Novelist.

  • Roadside Gz – It’s Kinda Mad

Roadside Gz jsou jednou z OG Grime Crews, přestože však mají v rámci scény téměř status legend, na venek příliš známí nejsou. I to je jedním z témat tracku It’s Kinda Mad.

  • Preditah – Touch Road feat. C4

Duo Preditah a C4 se osvědčilo už několikrát. Ve spolupráci pak pokračují novým singlem a vizuálem s názvem Touch Road.

  • YGG – Bad

Progresivní trojici YGG čeká dle našeho názoru perný rok. Za novým bangerem Bad stojí bassline veterán DJ Q a výsledek je více než povedený.

  • A jaké záležitosti byste zařadili vy? Dejte nám vědět v komentářích





architektura auta basket bike cestování design fashion filmy fitness fotografie graffiti hry hudba knihy komiksy kosmetika lifestyle mma MY BODY MY HEROES MY LIFE MY SOUL osobnosti ostatní sporty pozvánky reporty rozhovory seriály skate sneakers snow soutěže technologie tetování výstavy water zdravě


Jóga-Trip - cestování a pobyty s jógou Surf-Trip - surf, jóga a aktivní dovolená Sea You House - surf&jóga ubytování na Srí Lance Banger - magazín rapu, streetu a urban kultury Yezede s.r.o. - eventová agentura Neverdie - vše, co musíš vědět oard - Designová balanční deska LV Print - tiskárna s třicetiletou tradicí Drip it – Vychutnejte si skvělou kávu kdekoli