Týden mušlí v Bruxxu nabídne slávky napříč Evropou


Na slávky sice můžete do belgické restaurace Bruxx zajít každý den, ale ochutnat tyto mořské plody, které jsou považovány za jednu ze superpotravin, z šesti různých evropských zemí jen jeden týden v roce. Nepromarněte jedinečnou šanci ochutnat mušle z Holandska, Španělska, Německa, Francie, Anglie a Dánska v mnoha variacích na jednom místě, a to od 15. do 21. září. Šéfkuchař Jan Pípal a sous chef Olda Matoušek vám naservírují jedinečný chuťový zážitek.

Vybrané suroviny ctí původ jednotlivých mušlí

Belgická restaurace Bruxx zve na svůj jedinečný festival mušlí, na němž bude možnost ochutnat mušle z šesti evropských zemí. V Bruxxu standardně používáme dánské slávky, a to jak divoké, tak farmované. Speciálně tento týden však představíme slávky z různých zemí, kromě již zmiňovaných dánských to budou slávky ze Španělska, Holandska, Francie, Anglie a Německa,“ přibližuje akci sous chef Olda Matoušek. V menu se tak objeví například slávky Föhrer z německého ostrova Slit, mušle Bouchot Mont Saint Michel ze stejnojmenného slavného francouzského ostrova, který je při přílivu obklopen mořem či anglické Jumbo Vinter Gold.

Samotný původ slávek se odrazí také v receptech. „Když jsem jídla vymýšlel, myslel jsem na to, odkud mušle pochází. Zároveň kladu důraz na to, abych vždy přišel s novými surovinami,“ doplňuje Olda Matoušek. Těšit se tak můžete na originální spojení mušlí Föhrer s belgickým pivem, Buchot Mont Saint Michel s kampotským pepřem, který je považován za nejlepší na světě a šampaňské mezi pepři, španělských slávek s paprikovým salámem chorizo, holandských slávek s omáčkou z pomerančové kůry, dánských s nordickým wasabi a anglických Jumbo Vinter Gold s čerstvými liškami.

Slávky z hrnce i talíře

Speciální menu nabídne jak předkrmy jako krémovou polévku ze slávek a kořenové zeleniny Boston Clam Soup nebo Tortelliny se slávkami a ricottou, které dostatečně naladí na další porci, tak hlavní chody. Některé z nich budou servírovány v hrnci jako Slávky Föhrer s pivem a kaviárem Lingot, Holandské slávky Mimosa s pomerančovou omáčkou a pomerančovým chlebem, Španělské slávky s chorizem, červeným vínem Azabache rioja, nské slávky s nordickým wasabi, jasmínovou rýží a houbami shi-také. Na vybranou budou také mušle z talíře, a to Bouchot Mont-Saint-Michel s kampotským pepřem, se salsou rosa a pečenými bramborami a Jumbo Winter Gold s liškami, pečenou máslovou dýní a sušeným žitným chlebem.

foto: archiv Together






architektura auta basket bike cestování design fashion filmy fitness fotografie graffiti hry hudba knihy komiksy kosmetika lifestyle mma MY BODY MY HEROES MY LIFE MY SOUL osobnosti ostatní sporty pozvánky reporty rozhovory seriály skate sneakers snow soutěže technologie tetování výstavy water zdravě


Jóga-Trip - cestování a pobyty s jógou Surf-Trip - surf, jóga a aktivní dovolená Sea You House - surf&jóga ubytování na Srí Lance Banger - magazín rapu, streetu a urban kultury Yezede s.r.o. - eventová agentura Neverdie - vše, co musíš vědět oard - Designová balanční deska LV Print - tiskárna s třicetiletou tradicí Drip it – Vychutnejte si skvělou kávu kdekoli