Kranas, krevety, mušle, ale i ovocné knedlíky – zahajte léto ve velkém stylu


Těšíte se, že si konečně zajdete do restaurace na oběd nebo příjemnou letní večeři? Co takhle z nich udělat gurmánský zážitek? Tři podniky spojené pod gastronomickou skupinu Together připravily na týden od 23. do 29. června speciální menu. Nalaďte se na léto chobotnicemi, kalamáry, kranasem, ale i meruňkovými či třešňovými knedlíky.

Na duo kalamár a krevet do Bruxxu

Poslední červnový týden patří v Bruxxu specialitám z plodů moře. Tentokrát šéfkuchaři Jan Pípal a Oldřich Matoušek vsadili na dvojici krevet a kalamár a na talíři vám roztančí doslova koncert chutí i vůní. Své chuťové pohárky tak můžete poškádlit grilovanými krevetami s tomatovou omáčkou, šafránem a chilli, gratinovanými kalamáry s jemnou omáčkou bercy, celerovými vločkami s lanýžovým olejem nebo carpacciem z argentinských krevet s fenyklovým salátem.

Na fusion asijských a latinsko-amerických ceviche a sashimi do restaurace Sia

V asijské restauraci Sia šéfkuchař Jiří Štift a sous chef Tomáš Homůlka rádi připravují originální variace napříč kontinenty. Týden před prázdninami tak můžete ochutnat jedinečnou fusion dvou pokrmů, z nichž jeden pochází z Asie a druhý z Jižní Ameriky. Sashimi i ceviche se připravují ze syrových ryb a plodů moře. Menu bude více než lákavé, vybírat můžete ze Sake sashimi s lososem, sezamem, zázvorem, sójovou omáčkou, wasabi a řasou nori, Hamachi sashimi & chirashi don z kranase japonského s wasabi, daikonem, sushi rýží a řasou kaiso nebo Ceviche ze svatojakubských mušlí, s chobotnicí a tygřími krevetami, sladkými brambory, granátovým jablkem, koriandrem a červenou cibulí.

Na létem vonící ovocné knedlíky do Vinohradského Parlamentu

Které ovoce neodmyslitelně patří k létu? V našich končinách rozhodně jahody, meruňky a třešně. A právě z nich v knedlíkárně Vinohradského Parlamentu pod dozorem Jana Pípala vznikají moderní varianty na tradiční české knedlíky. Odolat tak půjde těžko kynutým jahodovým knedlíkům s pistáciovo-bazalkovou pěnou a karamelizovanými ořechy, meruňkovým knedlíkům z bramborového těsta se skořicovou strouhankou a javorovým sirupem nebo tvarohovým třešňovým knedlíkům doplněným čokoládovou omáčkou s mletým mákem a meduňkovou drobenkou. A pokud by vám jeden druh byl málo, můžete ochutnat všechny najednou v knedlíkové degustaci.

foto: archiv restaurací






architektura auta basket bike cestování design fashion filmy fitness fotografie graffiti hry hudba knihy komiksy kosmetika lifestyle mma MY BODY MY HEROES MY LIFE MY SOUL osobnosti ostatní sporty pozvánky reporty rozhovory seriály skate sneakers snow soutěže technologie tetování výstavy water zdravě


Jóga-Trip - cestování a pobyty s jógou Surf-Trip - surf, jóga a aktivní dovolená Sea You House - surf&jóga ubytování na Srí Lance Banger - magazín rapu, streetu a urban kultury Yezede s.r.o. - eventová agentura Neverdie - vše, co musíš vědět oard - Designová balanční deska LV Print - tiskárna s třicetiletou tradicí Drip it – Vychutnejte si skvělou kávu kdekoli